Meldgaardløbet, Rødekro, 17. april 2010.
På en blæsende forårsdag skulle Sønderborg Cykle Klub for første gang i år rigtig i ilden. Normalt ville man lade dette løb være et pejlemærke for hvordan man kunne forvente sig sæsonen vil gå. Men Sønderborg Cykle Klub er i år i den situation at vi har haft den værste vinter cykelmæssigt i mands minde. Så det har nærmest været umuligt at træne. Derudover har vi en del ryttere som nu skal til at være “rigtige” cykelryttere (dvs. køre løb jævnligt så der kan opbygges løbserfaring). Så derfor vil det være at skyde over målet og tillægge Rødekroløbet alt for stor betydning.<br><br>Tom Bøttger blev så også “Dagens Mand” (ikke fordi vi stiller op i et TV-program) med en 12. plads. Tom bøttger fandt også vej til det rette udbrud, som han dog måtte slippe. Det viste sig at udbruddet kom hjem med et forspring på 8 minutter til hovedfeltet. Det var dog lige før at Tom Bøttger ikke fik præmie, idet han valgte at hjælpe en nødstedt konkurrent og skubbe vedkommende i mål idet hans kæde var knækket. Så nok ikke kun i Sønderborg Cykle Klub han var “Dagens Mand”.<br><br>Mikkel Fenneberg kom alene i mål på en 21. plads.<br><br>Det vides ikke hvordan de øvrige ryttere placerede sig idet måltagningen via chip ikke virkede efter hensigten. Dog vides det at Jeppe Dybro på en eller anden måde fik placeret sin cykel i noget afspærring under løbet. Inden cykel kom fri var konkurrrenterne væk.
Sønderborgløbet, Sønderborg, 18. april 2010.
På en rigtig forårsdag afholdt vi vores eget løb. En let vestenvind gjorde ruterne hårde, mens folk i målområdet på Borgmester Andersensvej kunne nyde kaffen og pølserne i den dejligste sol og i læ for vinden. Den kortere rute på 25 km. pr. omgang samt at alle seniorfelter kørte på ruten samtidig gjorde at en del lokale Sønderborgere fandt vejen forbi cykelløbet og fandt løbet interesant idet der skete noget hele tiden. Selv ude fra ruten forlød det at publikum havde fundet havestolene og kaffen frem.
Kunne vore ryttere så leve op til det lokale publikums “forventninger”. Svaret må være tildels. Rytterne gjorde sikkert deres yderste, og med mere løbserfaring skal præmierne nok også komme henad vejen, hvis rytterne formår at holde gejsten og optimismen oppe.
Mikkel Fenneberg i U15 stod for dagens præmie med en 8. plads. Dermed fik Mikkel Fenneberg bekræftet at han godt kan følge med i U15 klassen. Hvilket ikke er så overraskende når man ser hans indsats til træning.
Kasper Daabeck (U17), Frank Nissen (H50) og Lars Bo Marcussen (H40) sad alle med et felt hjem som kørte om præmier. Så hvis disse 3 ryttere havde fået kørt en bedre spurt og havde haft lidt mere held, så havde resultatet for Sønderborg Cykle Klub set helt anderledes positivt ud.
Morten Hugener Nielsen endte på en 19. plads. Men han må have gjort en god figur ude på ruten, idet han efter løbet blev udtaget til Grand Prix Midtbank på distriktsholdet. Løbet køres den 1. maj.
Sluttelig endte Karsten Andersen på en 29. plads. Havde han kørt stærkest i opløbet var han blevet nummer 16.
Jeppe Dybro havde endnu ikke fået styr på hans cykel efter Rødekro. Så i Sønderborgløbet tog han sig en tur i asfalten ved det skarpe sving ved Lambjerg. Det kostede så de skrammer på hud, sjæl, tøj og cykel som styrt nu engang koster.
Klaus Haaning var så uheldig at hans ramme knækkede. Det ender jo ligesom et cykelløb.
De øvrige rytters placering kendes ikke idet chiptagningen (som i Rødekro) ikke virkede efter hensigten. Den fejl man troede man havde rettet i Rødekro viste sig ikke at være den endelige. I det samme periodiske fejl gentog sig i Sønderborg.
EliteVejle Løbet, Vejle, 25. april.
Sønderborg Cykle klub stillede rimelig talstærkt op i seniorklasserne. I det bakkede terræn var der ikke lagt op til de store forventninger selvom der er ved at komme godt gang i træningen hos den enkelte rytter.
På denne dag skulle det vise sig at vore H50-ryttere skulle stå for præmierne i det Frank Nissen og Klaus Haaning besatte de sidste præmier med en 11. og 12. plads. Det skal dog bemærkes at vore ryttere glemte at møde rettidigt til start, så de måtte løbet igennem kæmpe med at være startet med et minut respit (ikke specielt genialt). Så både en god og dårlig debut for Klaus Haanings nye ramme.
Lars Bo Marcussen udgik sammen med resten af H40 feltet, da hele klassen blev taget ud af løbet idet rytterne ikke rettede sig efter de henvisninger de fik.
Youth Tour, Greve, 30. april-2. maj. Grand Prix Herning, Herning, 1. maj. Nyborg, 2. maj.
Denne bededagsweekend havde Sønderborg Cykle Klub ryttere med på 3 fronter. Amalie Watt Sundstrup deltog i etappeløbet Youth Tour i Greve, Morten Hugener Nielsen i Grand Prix Herning og Lars Bo Marcussen og Karsten Andersen havde fundet vej til Nyborg.
Youth Tour er et etappeløb i omegnen af Greve. Løbet bestod af 4 etapper. Først en enkeltstart (prolog) på 8,8 km. Senere om fredagen var der så et gadeløb på 30 minutter plus en omgang på 2 kilometer. Lørdagen bestod af et almindeligt landevejsløb på 82,5 kilometer. Søndag sluttede etappeløbet med et landevejsløb på 73,6 kilometer. Enkeltstarten var så første gang Amalie skulle prøve hendes enkeltstartcykel. Hun fik kørt sig ind på en 30. plads ud af 37 startende Dame Juniorer. Denne placering må betegnes som godkendt idet hun kun var 5 sekunder fra en 26. plads. Gadeløbet senere på dagen blev feltet delt op i flere grupper. Amalie vandt igen spurten i hendes gruppe, som desværre så var den sidste. Så lidt kunne tyde på at med lidt mere frækhed mens feltet er samlet ville hun kunne begå sig i de lidt hurtigere felter. Løbet endte Amalie med en placering som nr. 30. Lørdagens løb skal nok hurtigt springes over idet løbet blev afgjort for 8 af de deltagende ryttere. De tabte alle cirka 20 minutter til dagens vinder. Desværre var vores rytter blandt taberne. Om det var stædighed eller gode ben der gjorde udslaget om søndagen vides ikke. Men Amalie havde fundet hendes anden luft og sad med feltet hjem. Her vandt hun så dog ikke spurten, men kom i mål som nr. 20. I alt endte Amalie etappeløbet som nr. 27. Når der tales dame juniorklassen skal man altid huske at det er 3 årgange som konkurrere mod hinanden, og at Amalie tilhører den yngste årgang.
Morten Hugener Nielsen hører så til den ældste årgang af herre juniorklassen. Efter at have vist gode ben og initiativrig kørsel i Sønderborgløbet var Morten blevet udtaget til distrikt Jylland/Fyn holdet. Løbet var på 105,7 km hvor der i alt skulle passeres 9 gruspassager. Løbsruten kan ses her (hvis man selv har lyst til at teste den): Løbsprofil. Morten Hugener Nielsen kørte et godt og synligt løb. Han endte som bedste rytter på Distrik Jylland/Fyn holdet. Hvis man fraregner alle teamrytterne blev Morten den 4. bedste rytter. Så bestemt en godkendt indsats, som Morten også var yderst tilfreds med.
Klubbens ældre ryttere sluttede så weekenden af i Nyborg. Lars Bo Marcussen i H40 sad med hovedfeltet hjem, men blev lidt generet af en rytter fra en anden klasse i opløbet. Trods dette kunne Lars Bo Marcussen sprinte sig ind på en 13. plads. Vinderen i hovedfeltet blev nr. 10. Så han kan endnu fyre en spurt af. Karsten Andersen i C-klassen sad med feltet indtil der manglede ganske få kilometer. Men han var godt tilfreds med løbet alligevel, da han føler sig bedre kørende en han har været de seneste par år.
Esbjerg, 8. maj. Varde, 9. maj.
Enkeltstart og Sønderborg Cykle Klub virker stadig ikke en særlig attraktivt. Så der var kun en enkelt deltager. Men Mikkel Fenneberg holdt fanen højt og arbejde hårdt i 26 minutter og 15 sekunder. Det var den tid han tog om at gennemføre de 15 flade kilometer i området omkring Oksbøl, hvor Esbjerg Cykel Ring havde valgt at placere løbet. Dette rakte så heldigvis til den sidste præmie som var det samme som en 13. plads.
Om søndagen havde flere af Sønderborg Cykle Klubs ryttere fundet vej til Varde. Med flere ryttere til start var der også flere muligheder for gode placeringer.
Karsten Andersen i C-klassen viste initiativ og på feltet kørte ud på sidste omgang kørte han med i udbrud. Selvom han følte sig fejlplaceret bed han tænderne sammen og holdt sig til sine syv følgesvende. På et tidspunkt ville den kommende vinder Jesper Sloth Hansen ned og have Karsten Andersen til at tage en føring. Men da han så det meget sammenpinte ansigtsudtryk opgav han enhver form for kommunikation og beklagelse. Måske meget heldigt idet vinderen kun var i mål 8 sekunder før hovedfeltet. Karsten Andersen formåede dog at slå en af følgesvendene og fik en placering som nr. 7.
I juniorklassen viste Morten Hugener Nielsen selvtillid efter Grand Prix Herning. Selvtilliden brugte han til at gå i udbrud med ryttere han ikke mente ville holde til mål der lå 80 kilometer ude i horisonten. På den måde foregreb Morten Hugener Nielsen løbets gang for kort tid efter blev det afgivende udbrud etableret nede i feltet, og Morten kunne tilslutte sig de hurtigere team-ryttere. Efter godt samarbejde endte løbet i en spurt blandt 10 udbrydere. Desværre kom han dårligt igennem opløbssvinget og fik kørt en dårlig spurt. Så løbet endte med en 10. plads. Men flot kørsel og god taktik alligevel.
I H50 klassen havde Sønderborg Cykle Klub Frank Nissen og Klaus Haaning som deltagere. Klaus Haaning viste også initiativ og gik på første omgang i udbrud med Per Sandahl (Silkeborg IF Cykling) og Manfred Bartsch ( SG Athletico Büdelsdorf). Desværre punkterede Per Sandahl, så udbrudet løb ud i sandet og kræfterne havde været spildt og sidste omgang foregik med kramper. Desværre kom ingen af Sønderborg Cykle Klubs ryttere så med i det afgørende udbrud om blev etableret på sidste omgang. Men begge ryttere havde dog mulighed for at spurte om 6 præmier. Desværre rakte placeringer som nr. 13 (Klaus Haaning) og nr. 17 (Frank Nissen) ikke til præmier.
I U17 kom Jeppe Dybro med hovedfeltet hjem. Men med 25 præmier rakte en 30. plads ikke til præmier, men det er nok mere et spørgsmål om held inden disse spurter også giver præmie. I alt deltog der 83 ryttere i feltet.
I U15 stod den også på massespurt for Mikkel Fenneberg. I alt deltog 39 af de 52 startende ryttere i denne spurt om sejren. Mikkel Fenneberg endte på en 30. plads. Med lidt mere held havde løbet givet præmie.
I U11 kørte Mads Fenneberg hans første løb. Efter 15 kilometer stod den også på spurt om sejren for Mads Fenneberg. Her kom han ind som nr. 5. Flot at sidde med hjem i første løb.
I D-klassen punkterede Simon Madsen desværre efter 17 kilometer. Lars Bo Marcussen led samme skæbne i H40. Hvis løbet havde forløbet normalt mener Lars Bo Marcussen at han gik glip af en top 5 placering, da feltet kom samlet til mål.
Tour de Himmelfart 13. – 15. maj 2010.
Torsdag den 13. maj:
Løbet lagde ud med en kort prolog, hvor Amalie skulle op mod diverse danske landsholdsryttere og ryttere fra Holland. Prologen gik over al forventning i det hun fik sig spurtet ind på en 12. plads. Tidsmæssigt under 1 minut fra vinderen og kun 20 sekunder fra 3 landsholdsryttere på High Tech cykler. Følgende etapper mangler stadig:
Gadeløbet gik ikke helt efter planen idet cyklen blev ramt af en defekt. Så fremover går planen på at køre efter de enkelte etapper, og klare sig godt der. Så humøret er stadig højt.
Fredag den 14. maj:
Dagen lagde ud med et landevejsløb. Landevejsløbet gik så ikke helt efter planen, idet Amalie endte i en gruppe som blev så af feltet rimelig tidligt. Rundstrækningen som var på 14,5 km indeholdt også en grusstrækning. Etappen sluttede Amalie på en 14. plads ud af de 19 startende Dame Juniorer
Sidst på eftermiddagen stod den så på et kriterium. Her klarede Amalie sig så til gengæld over al forventning ved at blive nr. 8. Dette var så ikke nogen tilfældig 8. plads, idet hun kom i mål i samme tid som vinderen. Så det må siges at være imponerende.
Lørdag den 15. maj:
Lørdagen stod den på kongeetappen over ialt 102 km. Desværre formåede Amalie ikke at gennemføre den, idet der på første omgang var flere styrt. Heldigvis ungik hun at ryge i asfalten, men hvergang opstod der huller til feltet. Til var der ikke kræfter nok i benene til at lukke hullet. Da der stadig var over 85 km hjem alene valgte Amalie at udgå. Inden etappen var hun forståelig nok træt i forvejen. Så hun udgik sammen med 5 andre DameJunior ryttere.
Det skal bemærkes at alle løb pånær prologen er foregået sammen med U15. På den måde har løbene været ekstra hårde for DameJunior rytterne.
Bikebuster Cup, Aarhus, den 16. maj 2010.
Morten Hugener Nielsen deltog i Juniorernes Bikebuster Cup som blev kørt i Aarhus. Et løb over 124,5 km i blæst og regn. Allerede på første omgang af fem slap en udbrydergruppe af sted med 6 mand. Disse ryttere afgør senere sejren mellem sig. Da der mangler 45 km kører yderligere 3 ryttere afsted fra hovedfeltet. Da de har opnået et lille forspring rykker Morten Hugener Nielsen fra feltet op til disse 3 ryttere. Efter godt samarbejde når de sammen til målstregen, hvor Morten Hugener Nielsen knap bliver slået af en enkelt rytter så han kommer i mål som nr. 8. Kun en enkelt ikke team-ryttere placerer sig foran Morten Hugener Nielsen Et flot resultat idet Bikebuster Cuppen er juniorens pendant til A-klassens Post-Cup. Efter 2 afdelinger ligger Morten Hugener Nielsen på en samlet 12. plads i Bikebuster Cuppen. Igen som næstbedste ikke team-rytter.
Med søndagens resultat fortsatte Morten Hugener Nielsen den flotte kørsel, som han også viste ved det internationale Grand Prix Herning, hvor han blev nr. 23, tidligere på måneden.
De resterende ryttere fra Sønderborg Cykle Klub i de andre klasser (ikke Bikebuster Cup) overlod præmierne til ryttere fra andre klubber.
Silkeborg, 22. maj.
Morten Hugener Nielsen kom igen afsted i udbrud, og endte juniorløbet med en 9. plads.
I B-klassen deltog Christian Hesthaven igen i et løb. Om de manglende løb har gjort ham meget frisk vides ikke. Men han kørte et flot løb og kom i mål få sekunder fra en præmie.
I C-klassen kørte Karsten Andersen op til hans nye standard og kom med hovedfeltet hjem. Desværre varder kun få præmier at køre om, så trods en god spurt blev placeringen nr. 20 og dermed ingen præmie.
I H40 Lars Bo Marcussen kom med feltet hjem men kunne ikke træde en bule i en blød hat trods det han lå perfekt til hovedfeltest sturt. Så Lars Bo Marcussen blev nr. 27 i hovedfeltets spurt. Det skal nok revanceres en dag.
I U17 tabte Jeppe Dybro dunken på første omgang. Da løbet kun var på to omgange var det lidt svært at få fat i en ny. Så det var en dehydreret knægt der kom i mål på en 55. plads.
I U15 kom Mikkel Fenneberg i mål få placeringer uden for præmierækken. Løbet endte i en massespurt blandt 43 ryttere. Rasmus K. Schmidt deltog også og endte ligeledes uden en præmiecheck for veludført arbejde.
I U11 deltog Mads Fenneberg i endnu et løb. Igen kom han med førergruppen hjem. Men desværre kunne han ikke spurte sig til en præmie.
Viborg, 23. maj.
Enkeltstarter er nok ikke Sønderborg Cykle Klubs speciale. Trods dette turde Amalie Sundstrup dog stille op. Alle damer stillede op i en samlet præmierække. Så kampen mod Dame A-ryttere havde Amalie ikke de store chancer, men hun kørte dog op til vanlig standard og endte løbet på en 36. plads. med en del konkurrenter bag sig. Men ser man på tidsforskellene op til de normale konkurrenter ser placeringen og tiden ganske god ud.
Hammels Pinseløb, Hammel, 24. maj.
Morten Hugener Nielsen kom igen afsted i udbrud, og endte juniorløbet med en 9. plads.
I B-klassen deltog Christian Hesthaven igen i et løb. Om de manglende løb har gjort ham meget frisk vides ikke. Men han kørte et flot løb og kom i mål få sekunder fra en præmie.
I C-klassen kørte Karsten Andersen op til hans nye standard og kom med hovedfeltet hjem. Desværre varder kun få præmier at køre om, så trods en god spurt blev placeringen nr. 20 og dermed ingen præmie.
I H40 Lars Bo Marcussen kom med hovedfeltet hjem og blev nummer 2 i den spurt. Desværre var der 9 udbrydere foran ham.
I U17 tabte Jeppe Dybro dunken på første omgang. Da løbet kun var på to omgange var det lidt svært at få fat i en ny. Så det var en dehydreret knægt der kom i mål på en 55. plads.
I U15 kom Mikkel Fenneberg i mål få placeringer uden for præmierækken. Løbet endte i en massespurt blandt 43 ryttere. Rasmus K. Schmidt deltog også og endte ligeledes uden en præmiecheck for veludført arbejde.
I U11 deltog Mads Fenneberg i endnu et løb. Igen kom han med førergruppen hjem. Men desværre kunne han ikke spurte sig til en præmie.
Nishiki Løbet, Randers, 29. og 30 maj.
Grundet U23 DM havde Randers valgt at ændre årets rute således hver omgang var på kun 11,3 km. Dette betød at alt hvad der hed flad vej på den tidligere rute var fjernet.
Lørdag den. 29. maj 2010
Lars Bo Marcussen skulle ud på 90,4 km og ca. 1000 højdemeter i H40-klassen. Dette skulle vise sig at blive en hård opgave. På de sidste 3 omgange måtte Lars Bo Marcussen slippe feltet da det gik over stok og sten i medvinden. Men heldigvis formåede han at finde hans eget tempo, således at han kunne tilslutte sig feltet igen på den såkaldte golfbanebakke (Murhusbakken). Dog missede Lars Bo Marcussen de afgørende udbrud og måtte spurte om 7. pladsen sammen med resten af hovedfeltet. I alt kom Lars Bo Marcussen hjem med en 11. plads idet han fik sig placeret lidt forkert i opløbssvinget.
Tom Bøttger stillede op i B-klassen som i dagens anledning skulle køre sammen med junior og A-klassen. Om det var denne kombination eller bakkerne som næsten tog livet af Tom vides ikke. Men konklusionen blev at Tom Bøttger løb tør for power mod slutningen af løbet således at hans navn ikke fremgår af resultatlisten.
Søndag den 30. maj 2010.
Denne regnvåde dag stillede to friske knægte fra Sønderborg Cykle Klub til start. Disse knægte skulle gennemkøre samme rute som seniorerne dagen før. Men regnen brød vore knægte Mads og Mikkel Fenneberg sig ikke om. Efter 4 omgange var der næsten som sædvanlig massespurt i U15-klassen. Desværre lå Mikkel Fenneberg for langt tilbage efter opløbssvinget at det blev til en 20. plads og dermed udenfor præmierækken.
Mads Fenneberg skulle så kun gennemkøre ruten en enkelt gang inden han kunne komme i tørvejr igen. Måske han nød regnen idet han for en gang skyld ikke kom med de forreste hjem. Men løbet var så også præget af aktivitet idet den største gruppe som kom hjem i U11-klassen var på 3 mand.
Odense, 5. juni og Stensballe Trailercenter Løbet, Horsens, 6. juni.
Denne weekend stod i Jysk FynskMesterskabs tegn. Først med enkeltstart i Odense og dagen efter linieløb på en meget bakket rute nord for Horsens.
Da Sønderborg Cykle Klub ikke har så mange enkeltstarts eksperter var der kun tre SCK’ere til start i Odense. Præmier blev det så heller ikke til. Mikkel Fenneberg var så den rytter der var tættest på med en 26. plads. Præmieafstanden var så 20 sekunder. Amalie Watt Sundstrup pacerede sig på en meget sikker 7. plads da der var god tid ned til nr. otte. Mads Fenneberg blev nr. 6. Hans tid kunne så tyde på han ikke har været lige koncentreret hele tiden, idet han normalt godt kan sidde med frontgruppen.
Dagen efter i Horsens var Sønderborg Cykle Klub så repræsenteret med nogle flere ryttere. Morten Hugener Nielsen i junior fortsatte hans stabile kørsel med en 7. plads efter at være blevet nr. 3 i det man må kalde hovedfeltets spurt. Så det gav lige præcis ”kun” et point på kontoen.
I H50 viste Frank Nissen mod ved på sidste omgang at køre alene fra hovedfeltet. Han formåede så også at fuldføre det ved at komme alene i mål på en 7. plads ligesom Morten Hugener Nielsen. Desværre for Frank Nissen kan man jo læse at 6 andre ryttere tidligere i løbet havde forladt hovedfeltet.
I H40 holdt Lars Bo Marcussen sig til hovedfeltet som efter 111 km skulle afgøre sejren mellem sig. Marcussens spurtevner ragte så denne sndag til en 8. plads og dermed også et point.
Dagens positive overraskelse stod Simon Madsen for i D-klassen idet han sad med feltet hjem som skulle afgøre sejren mellem sig. Desværre blev D-klassen og H60 klassen blandet sammen i opløbet og Simon Madsen blev fanget bag nogle H60-ryttere. Da den første ærgrelse over opløbet var forsvundet kunne Simon dog se tilbage på et godt løb.
I B-klassen kom Christian Hesthaven næsten med feltet hjem, mens de resterende deltagende ryttere fra Sønderborg Cykle Klub gennemførte uden at gøre det store væsen af sig.
NCC Løbet, Vejen, 12. juni.
Hvor rytterene fra Sønderborg Cykle Klub i Horsens valgte at samle præmieplaceringerne omkring en 7. og 8. plads, blev høsten i Vejen lidt mere beskeden. Hvis der ses bort fra Mads Fenneberg 5. plads (som ikke gav præmie) hvor han vandt hans gruppes spurt, så lå placeringerne i de to-cifrede numre.
Morten Hugener Nielsen i junior blev i den målestok igen den bedst placerede med en 12. plads i et spredt felt. Lars Bo Marcussen i H40 blev 2’er i hovedfeltets spurt hvilket rakte til en 13. plads. Karsten Andersen i C-klassen kom med hovedfeltet hjem på en 17. plads og det samme gjorde Rasmus Kronborg Christensen i D-klassen (det var så denne dags positive overraskelse). Mikkel Fenneberg (U15), Tom Bøttger (B) og Jeppe Dybro (U17) blev henholdsvis nr. 22, 18 og 41.
De små fortællinger siger at Frank Nissen i H50 havde lagt ud som om cyklen var stjålet i håb om at kunne køre alle 89 km. alene. Dette projekt blev måske blæst istykker på grund af den kraftige vind. I hvert fald mangler måldommerne stadig at notere Frank Nissen som fuldførende. En anden historie fortæller at Azeal Larsen i H40 er begyndt at skubbe til folk, som er ved at snuppe hans læ-plads i feltet. Hans opførsel havde dog været 100% lovlig.
Efter løbene i år er stillingen i kampen om årets rytter følgende:
Morten Hugener Nielsen 41 point
Lars Bo Marcussen 32 point
Frank Nissen 13 point
Karsten Andersen 12 point
Klaus Haaning 9 point
Mikkel Fenneberg 7 point
Tom Bøttger 5 point
Super Brugsløbet, Middelfart den 16. juni.
Jeppe Dybro havde valgt at tage til Middelfart denne onsdag aften for at køre cykelløb. 79 kilometer slår jo ikke en ung mand ud. Som så mange andre løb ender Jeppe Dybro med at rode rundt nede bagved i feltet som så knækker. Med en ihærdig indsats for Jeppe samlet nogle følgesvende og de er næsten ved at nå op til feltet igen……da trykket i et af Jeppes dæk forsvinder. Feltet forsvinder derfor væk i horisonten. Om følgesvendene kom op til feltet fortæller historien ikke noget om.
JCD-Løbet / Bikebuster Junior Cup, Aalborg den 20. juni.
Amalie Watt Sundstrup og Morten Hugener Nielsen havde valgt at tage den lange vej til aalborg for at kører cykelløb.
For Mortens vedkommende gjaldt det om at forsvare hans samlede 12. plads i Bikebuster Cuppen. Et løb på 128 kilometer med 84 deltagere. Løbet var også en forpremiere til DM som skal køres ugen efter i Hobro. Tidligt i løbet kom en større gruppe afsted og intet tyede på at Morten skulle få præmie i dette løb. På sidste omgang tager Morten sig dog sammen og kører med to andre afsted fra feltet. Inden målet nås kommer de op til en gruppe som kører om 8. pladsen. Morten følte sig knap så frisk så han deltog ikke i spurten og endte løbet på en 15. plads. Efter løbet er Mortens samlede stilling i Bikebuster Cuppen en 20. plads.
Amalie Watt Sundstrup havde så et lidt mere overskueligt felt at holde øje med idet der trods alt ikke findes så mange Dame Junior ryttere. Overskueligheden forsvinder dog lidt når disse ryttere skal køre i felt med U17 rytterne. Løbet begynder ellers rigtig godt for Amalie. Da hun bliver sat af U17 feltet ligger hun på en 2. plads. Efter at have kørt alene i 60 km kommer D-feltet desværre op bagfra. På dette felt har nogle andre Dame Junior ryttere så hægtet sig på. De 60 kilometers solokørsel kunne Amalie så godt mærke i benene og hun måtte slippe D-feltet inden de andre Dame Junior ryttere måtte. Via denne manøvre endte Amalie så løbet på en 5. plads. Optimismen hos Amalie er dog stadig i top, så mon ikke der venter præmier til hende på den anden side af sommerferien.
DM Veteraner, Hedensted den 20. juni.
Dette års DM for veteraner var henlagt til Hedensted. Rytterne var så heldige at lige da starten gik begyndte det at regne heftigt. Dette kostede så nogle styrt hist og her.
I H30-klassen var det så Tom Bøttger som gjorde mest væsen af sig fra Sønderborg Cykle Klub. Med 44 deltagere var feltet overskueligt og Tom Bøttger følte han havde gode ben. Disse gode ben gør at Tom vinder det man må kalde hovedfeltets spurt og ender løbet lige uden for præmieskamlen på en 4. plads. Løbet regnede vist væk for Karsten Andersen, så han så en del af løbet fra sidelinien.
I H40-klassen må Lars Bo Marcussen have følt sig godt hjemme med 115 konkurrenter i feltet. Så efter 106 km hvor der må have været megen mulighed for at få læ bliver Lars Bo Marcusse nr. 2 i hovedfeltets spurt. Desværre var en del så stukket af fra feltet så placeringen blev en 12. plads. Azeal Larsen valgte samme løsning som Karsten Andersen
I H50-klassen havde Sønderborg Cykle Klub så både Frank Nissen og Klaus Haaning til start. Med optimisme startede de løbet. Ok regnen var ikke lige hvad de havde regnet med. Desværre havde begge ringe ben fordi de havde trænet en del mere end planen havde været om torsdagen. Så med trætte træningsben udgik begge ryttere og gjorde andre SCK’ere selskab.
DM Hobro, 24.-27. juni.
Til dette års DM havde Sønderborg Cykle Klub 2 unge ryttere til start. For første gang i mange år endda med en damerytter i skikkelse af Amalie Watt Sundstrup. Den anden rytter var selvfølgelig Morten Hugener Nielsen i juniorklassen.
Enkeltstart, torsdag den 24. juni.
Damejuniorrytterne skulle denne dag ud på en kuperet rute der gik fra Hobro centrum mod syd ad Randersvej. Målet var så lagt lige ved indkørslen til Hobro. Ruten var på 15 km. i alt. Amalie lagde hårdt ud op ad bakken ud af Hobro. På toppen hvor mållinien skulle passeres følte hun næsten at hun burde være i mål nu. Men ak der ventede stadig 13 km. Men taktikken lykkedes dog, da hun holdt god fart i cyklen resten af vejen også. I alt blev det til en 8. plads ud af de 12 startende ryttere. Det er ikke kun placeringen som er bestået, men især tiden var god. Ryttere som Amalie tidligere på året var 1-2 min efter (hvis man omregner distancen) kørte hun denne dag lige op med. Havde Amalie kørt 8 sekunder hurtigere var det blevet til en 7. plads.
Linieløb, lørdag den 26. juni.
Dagens program for Sønderborg Cykle Klub stod på 107 km. landevejsløb for Amalie Watt Sundstrup i Dameklassen. Denne klasse bestod af et mix af Dame A, Dame B og Dame Junior-ryttere.
Trods kraftpræstationen ved torsdagens overraskende enkeltstart var der ikke lagt forventninger på Amalie Watt Sundstrup’ skuldre. Håbet var at sidde med så længe som muligt.
Allerede tidligt i løbet (efter få kilometre) stikker 2 ryttere fra feltet, hvilket får feltet til at køre i meget varierende tempo. Dette bekommer ikke Amalie så godt så ret tidligt i løbet komme hun til at ligge 100 meter efter feltet. Da dette irriterende hul ikke er lukket efter ca. 30 kilometre og der ikke er udsigt til at det kan lukkes vælger Amalie kort efter at forlade løbet…..skuffet og lettere nedtrykt.
Efter eget udsagn skyldes denne “manglende” præstation nok for dårlig opvarmning og ikke nok hvile dagen mellem den flotte enkeltstart og landevejsløbet.
Men generelt må det siges at DM må have været en positiv oplevelse og en af lærdommene er at træerne ikke vokser ind i himlen (endnu).
Vinder af løbet blev Annika Langvad (Odder CK) som også vandt enkeltstarten. Dette var kun hendes andet landevejsløb idet hun normalt kører MTB. På løbets andenplads kom Dame-Junior rytteren Chrisstina Siggaard (Team Designa Køkken – Blue Water Ladies) med endnu en Odder CK rytter i skikkelse af Trine Lorentzen på tredjepladsen.
Linieløb, søndag den 27. juni.
Den afsluttende dag ved årets DM i Hobro skulle juniorene i aktion så tidligt som klokken 8.00. Med tæt skydække og småkold temperatur blev Morten Hugener Nielsen sammen med ca. 110 konkurrenter sendt ud på 122 kilometer. Den manglende vind og næsten ultra nem rute gjorde løbet til en let affære at sidde med i feltet. Morten Hugener Nielsen styrke i år har været hårde løb hvor der sker en udskildning af rytterne således at de fysisk stærkeste har siddet tilbage til sidst. Sådan var det så ikke ved dette års DM for juniore. Så Morten Hugener Nielsen kom med feltet hjem i et løb, hvor han ikke rigtig kom ind i løbet og kunne vise hans fysiske styrke.
Alexander Mørk fra Team Knudsgaard vandt linieløbet efter flot solokørsel de sidste 10 km. Nummer 2 blev Kasper Svingel Jensen fra Team Designa Køkken – Blue Water Junior med en ringbredde ned til Michael Valgren Andersen (Glud & Marstrand Hobro Horsens).
Cykel-centret-Kørsør-løbet, Korsør den 25. juli.
Efter en længere periode uden podieplaceringer i Sønderborg Cykle Klub lykkedes det endelig at få en rytter på podiet. Endda på den øverste plads. At det så skulle være klubbens yngste rytter var en lille overraskelse. Mads Fenneberg i U11 klassen har gennem sæsonen kørt gode løb og ikke været langt fra præmierne. Men i Korsør tog han sig for alvor sammen. Løbet var på 18 km. Om det var den lange distance eller den kraftige vind som gjorde konkurrenterne møre vides ikke. Men Mads Fenneberg kørte fra alt og alle og kom alene i mål i suveræn stil med et forspring på 1. minut og 29 sekunder til den nærmeste konkurrent.
Samtidig med at Mads Fenneberg kørte sig til sejr var Mikkel Fenneberg igang med hans løb over 5 omgang ialt 45 km. På 2. omgang ville Mikkel Fenneberg så lige vise han havde lært noget af årets Tour de France. Desværre var lærdommen ikke så god idet han lavede en Andy Schleck og tabte kæden. Feltet kørte fra ham i bedste Contador stil, mens Mikkel Fenneberg stod og fik olie på fingrene. Men udførelsen af hans Andy Schleck var til UG og resultatet det samme. Så resultatet blev en 17. plads ud af de 38 startende ryttere.
Når man ikke kan juble over ens eget resultat så er det jo godt at brormand vinder og man kan juble over det. Så der var god stemning fra alle i bilen hjem. Se det er der jo også lidt brødrende Schleck over.
SM-linieløb, Esbjerg den 7. august.
Årets Syd- og sønderjyske Mesterskab i linieløb blev afviklet i omegnen af Esbjerg uden vind og bakker.
Første rytter fra Sønderborg Cykle Klub i mål var Mads Fenneberg. Samtidig var han også første mand i mål overhovedet. Så Mads Fenneberg fortsatte hans lille stime siden Korsør med endnu en sejr. U11 klassen som Mads Fenneberg stiller op i blev sendt afsted 3 minutter efter U13 feltet. Men Mads synes lige der skulle køres stærkt så efter den første runde på 7,4 km. var Mads Fenneberg kørt fra konkurrenterne og var kun 100 meter efter U13 feltet. Efter første målpassage hilste Mads Fenneberg kort på U13 feltet, hvorefter han fortsatte “enkeltstarten”. I mål var Mads Fenneberg et minut før U13 feltet og hullet til hans egentligt konkurrenter var endnu større.
Måske nogle andre af vore rytterne var blevet inspireret af Mads Fennebergs. For enkelte andre ryttere valgte også at vinde i Esbjerg.
I H50 klassen viste Frank Nissen at sommertræningen havde båret frugt. Efter 8 kilometer Af løbet lavede Frank Nissen et kontraangreb på resten af feltet og kom fri af feltet. Derefter kørte han alene de næste 70 kilometer og havde et forspring til næste rytter på 5 minutter.
Amalie Watt Sundstrup i Dame-Junior klassen kopierede næsten Frank Nissens løb, idet hun forlod hendes felt efter 10 kilometer og kørte de sidste 65 kilometer alene. Begge ryttere kan herefter kalde sig Syd- og Sønderjyske Mester 2010.
Mikkel Fenneberg havde også en god dag i U15 klassen. Han skulle ud på 5 x 7.4 km. Efter første omgang var han i udbrud med to andre ryttere. Dette udbrud holdt de næste par omgange, hvor de så blev hentet af en enkelt rytter. På sidste omgang stak to af dem af og Mikkel og den 4. kæmpede om 3. og 4. pladsen. Mikkel blev slået i spurten og kom dermed ind på en flot 4. plads ud af 12 ryttere.
Herningløbet, Herning den 14. august.
Af ryttere fra Sønderborg Cykle Klub var det denne dag Frank Nissen som var mest i Fokus denne augustdag. Frank Nissen valgte den agressive stil og var i udbrud det meste af de 95,5 km H50 klassen skulle køre. Dog skete der en del udskiftning i udbrydergrupperne af folk på de første 2 af 3 omgange. Dog forblev Frank Nissen i fronst som en sikker skanse. På hele sidste omgang var de endelige 6 mand i udbrudergruppen fundet og de kørte så sammen i rigtig godt samarbejde mod mål. 2,5 km. Før mål bryder Frank Nissen dette samarbejde og sætter turboen på. Desværre brænder turboen sammen 2-300 meter før mål og de 5 andre ryttere passerer Frank Nissen som må ”nøjes” med 2 point for en 6. plads.
Karsten Andersen fortsatte stilen og den gode stime fra før sommerferien og kom med feltet og frontgruppen i mål. Også Karsten Andersen skulle ud på 97,5 km. Inden der skulle spurtes. Desværre manglede der lige det ekstra gear i spurten så det blev til en 20. plads i C-feltet.
Ellers var der nogle ryttere som udgik eller fik nogle lidt mindre nævneværdige placeringer.
Årets Rytter:
Morten Hugener Nielsen 44 point
Lars Bo Marcussen 38 point
Frank Nissen 31 point
Tom Bøttger 17 point
Mads Fenneberg 12 point
Karsten Andersen 12 point
Mikkel Fenneberg 10 point
Klaus Haaning 9 point
Proviant Løbet 2010, Fredericia den 18. august.
Denne onsdag aften tog fire midaldrende mænd kursen mod nord til Fredericia. Efter flere dage med regnvejr, kiggede alle mod himlen for at finde lyspunkter. Disse var så under løbet svære at finde.
H50 klassen skulle nærmest ud på en sprinterdistance af 56,1 km. Frank Nissen var for 3. løb i træk meget aktiv. Halvvejs igennem løbet forsøgte han at komme afsted fra feltet. Efter flere udbrud kom han afsted med to andre. Desværre gik det udbrud i vasken da den ene mistede luften i et hjul. Så udbrudet blev indhaleret af feltet igen. Til sidst var det så tid til en samlet spurt. Her blev Frank Nissen så klemt lidt inde, så det blev til en 7. plads og dermed endnu en præmie. Bagefter var det så lettere at se hvordan man skulle have kørt.
I H40 klassen havde Azeal Larsen så også fundet tid til at køre cykelløb. 74,8 km lød dagens distance på. Også Azeal forsøgte sig med den initiativrige stil. Ligesom H50 klassen kom der også et samlet felt hjem til spurten. Ved 1000 meter mærket rykker en rytter, og Azeal Larsen går efter, så han kommer til at ligge langt fremme. Helt perfekt, hvis det ikke lige var fordi han fik krampe. De sidste 50 meter af løbet foregår derfor i friløb. Ikke en måde man vinder løb på, så det blev til en 18. plads. Alligevel var Azeal meget tilfreds efter løbet, for det at sidde med hjem var en sejr i sig selv.
Klaus Haaning og Lars Bo Marcussen måtte efter løbet til cykelhandleren efter TipTop lapper.
Årets Rytter:
Morten Hugener Nielsen 44 point
Lars Bo Marcussen 32 point
Frank Nissen 31 point
Tom Bøttger 17 point
Mads Fenneberg 12 point
Karsten Andersen 12 point
Mikkel Fenneberg 10 point
Klaus Haaning 9 point
OK-Kvicklyløbet, Grenå den 28. august.
Tre unge cykelryttere havde valgt at sidde 260 kilometer i bil for at køre enkeltstart.
Dagens mand blev Mikkel Fenneberg (U15-klassen) idet han besatte 8. pladsen. De 15 km. gennemførte han i tiden 24 minutter og 52 sekunder. Der var så 20 sekunder op til en bedre pacering mens 9. pladsen kun var et sekund væk. Så godt Mikkel lige fik klemt røvballerne sammen til sidst.
Amalie Watt Sundstrup i DameJunior kørte igen en udemærket enkeltstart målt efter hendes nuværende standard. Tidsafstanden til dagens konkurrenter som også deltog i DM i Hobro var cirka den samme. De 15 km. gennemførte hun i 25 minutter og 30 sekunder. Dette rakte til en 4. plads blandt 6 deltagere. Næste gang kaster Amalie nok cyklen lidt længere frem når målstregen skal passeres i en enkeltstart idet 3. pladsen kun var 55 hundrededel sekund væk.
Sidste deltager var Mads Fenneberg i U11-klassen. Da han skulle køre den korteste distance (10 kilometer) fik han også hurtigste tid blandt Sønderborg Cykle Klubs ryttere. Tiden blev 20 minutter og 56 sekunder. Placeringen blev en 4. plads med god afstand i begge retninger til konkurrenterne. Men havde Mads Fenneberg spurtet lidt mere til sidst havde han været vinderen i U11P klassen, hvis han da ellers havde haft mulighed for at køre i den klasse. Men vinderen i pigeklassen kørte 6 sekunder hurtigere.
Stjerneløbet, Thorsager den 29. august.
Løbet i Thorsager blev så ikke lige Sønderborg Cykle Klubs dag.
Mange ryttere udgik, Karsten Andersen fadt sig selv pludselig placeret op ad en mur efter et styrt (der skete ikke hans cykel noget og ej heller ham).
Tom Bøttger i B-klassen var med i et lovende udbrud men blev hentet igen og kom i mål med hovedfeltet.
Mikkel Fenneberg i U15-klassen fik sig igen placeret forkert i spurten, så det blev ikke til præmie i massespurten.
Mads Fenneberg gik lidt kold i spurten til sidst så det blev til en 4. plads hvilket var første mand til ingen præmie.
Nok eneste glade mand efter løbet var Simon Madsen i D-klassen. ikke fordi han fik præmie. Men han følte han havde kørt et godt løb, og ikke haft problemer med at sidde med. De stejle bakker var gået fint, så moralen fik et boost opad med dette løb. Dog var Simon træt i spurten så resultatet blev en 24. plads, hvilket dog var underordnet.
Poul Erik Beck Løbet, Kolding den 4. september.
Frank Nissen i H50-klassen havde en plan inden løbet. Planen var at lægge ud stille og roligt. Men da en af de seje konkurrenter stikker af efter 8 kilometer, ændre Frank Nissen lynhurtigt plan og går med i udbruddet. De kommer 2 mand afsted. Efter 12-15 kilometer kan Frank Nissen mærke han har krammet på konkurrenten, da denne har svært ved at holde tempoet. Men da der var langt hjem igen, holder Frank Nissen lidt igen. Men da bakkerne kommer sidder Frank Nissen alene i udbrud. Sådan sidder Frank Nissen og pedalerer rundt indtil der mangler 10 kilometer af de 75 kilometer løbet er på. For så kommer der 6 konkurrenter op. Syv mand fortsætter de mod mål. På sidste stigning en kilometer før mål stikker den senere vinder, mens en træt Frank Nissen får spurtet sig til en 6. plads. I samme klasse gennemfører Klaus Haaning.
Tom Bøttger i B-klassen kommer med hovedfeltet hjem. Dette felt spurter om en 5. plads. Tom Bøttger får sig placeret i midten af feltet hvilket så rækker til en 11. plads og dermed en præmie.
Azeal Larsen, Lars Bo Marcussen og Karsten Andersen vælger af ukendte grunde at stå af og ikke gennemføre deres løb.
Årets Rytter:
Morten Hugener Nielsen 44 point
Lars Bo Marcussen 38 point
Frank Nissen 37 point
Tom Bøttger 22 point
Mikkel Fenneberg 16 point
Mads Fenneberg 12 point
Karsten Andersen 12 point
Klaus Haaning 9 point
Kvickly Odder Løbet, Odder den 5. september.
Et mandskabsmæssigt tyndt besat hold ryttere fra Sønderborg Cykle Klub tog til Odder for bl.a. at bide skeer med den berygtede Pederstrup-bakke.
I H40 var Lars Bo frisk på at køre cykelløb. Men kort inde i løbet kørte en større gruppe afsted og dermed også præmierækken. Så var gode råd jo dyre, så der måtte tænkes alternativt. På den sidste af 4 omgange valgte Lars Bo Marcussen så at gå i udbrud på Pederstrup-bakken. Forsøget lykkedes og han fik nogle enkelte hjælpere med sig. På vej mod målet lykkedes det så at indhente enkelte ryttere fra udbruddet således der var præmier at spurte om til sidste. Denne spurt vandt Lars Bo Marcussen så og kunne indtage en 12. plads.
Simon Madsen i D-klassen kørte igen et godt løb og kom med feltet hjem. Trods det han kom perfekt ind gennem sidste sving døde han sammen med hans ben på den hårde opløbsbakke. Så resultatet blev en 29. plads.
Tom Bøttger gennemførte i ensom majestæt i B-klassen på en næppe så minderig 26. plads.
Haderslevløbet, Haderslev den 12. september.
Frank Nissen havde igen fundet hans angrebs-gen frem. Så første gang H50 feltet ramte den stejle Kalvø-bakken strøg han opad med et halsende felt efter. Med sig fik han en enkelt rytter fra Middelfart. De arbejdede godt sammen indtil hullet til feltet var på ca. 30 sekunder. Her kunne Middelfart-manden så ikke længere følge Frank Nissens dræbende tempo. Anden af tre gange bakken ved Kalvø blev passeret havde Frank Nissen øget hullet til ca. 1 minut og 15 sekunder. Som om dette ikke var nok så øgede Frank Nissen tempoet yderligere. Så ved sidste passage af Kalvø bakken var sejren ikke længere i fare hvis der ikke skete mekanisk defekt. Men Frank Nissen valgte at holde tempoet, cyklen holdt også og i mål Frank Nissen 4 min. og 40 sekunder før nummer 2. Dette var så Frank Nissens første sejr siden begynderklassen engang i 1980’erne.
I B-klassen skulle Tom Bøttger ud på en runde mere end Frank Nissen. På sidste omgang tænkte Tom Bøttger sikkert desværre. For på Frank Nissens yndlingssted (Kalvø Bakken) var det slut for Tom Bøttger at følge hans felt. Med stive og trætte ben forsøgte Tom Bøttger at lukke hullet til feltet efter bakken. Men desværre gik feltet ikke i stå. Så efter 15 km enkeltstart kom Tom Bøttger i mål som nr. 9.
I H40-klassen var Lars Bo Marcussen igen den bedste af rytterne fra Sønderborg Cykle Klub. Et løb som endte med at blive hårdt for Lars Bo Marcussen, idet han blev ramt af kramper på de sidste kilometer. Det lykkedes ham dog at sidde med hovedfeltet hjem. 3-400 meter før mål gik feltet i stå. Denne stilstand udnyttede Lars Bo Marcussen til at holde tempoet oppe og han fik nogle meter ned til feltet. Heldigvis for Lars Bo Marcussen kom der også en bil lidt på tværs i spurten, så det kun lykkedes 3 ryttere at passere Lars Bo Marcussen i spurten. Alt i alt blev det til en 9. plads.
I U15-klassen var Mikkel Fenneberg igen til start. Løbet gik fint og spurten gik også bedre end den plejer. Så der ventede både pokal og point til Mikkel Fenneberg på målstregen efter en 12. plads.
I D-klassen kom Simon Madsen igen med feltet hjem. Men med samme resultat som i de foregående løb. Denne gang blev han nr. 20 i spurten og nr. 23 i alt.
I U11-klassen fik Mads Fenneberg taget en masse føringer sammen med en pige. Men som så ofte er det ikke den stærkeste men smarteste som vinder. I spurten til sidst var dem som virkede trætte ude på ruten pludselig meget friske. Mads Fenneberg måtte så ærgre sig hele vejen i bilen hjem til Sønderborg over at have hjulpet andre til præmier, point og kindkys. Manden på 4. pladsen måtte køre slukøret ind i bruseren.
Årets Rytter:
Lars Bo Marcussen 53 point
Frank Nissen 49 point
Morten Hugener Nielsen 44 point
Tom Bøttger 31 point
Mikkel Fenneberg 22 point
Mads Fenneberg 12 point
Karsten Andersen 12 point
Klaus Haaning 9 point
Svendborgløbet, Svendborg den 19. september.
Inden løbet var der spænding om Frank Nissen i H50-klassen kunne gentage storsejren fra forrige weekends løb i Haderslev.
Frank Nissen lægger ud med samme taktik som i Haderslev, hvilket vil sige angreb. Efter 10 kilometer af løbets 89 kilometer lykkedes det Frank Nissen at komme i udbrud sammen med en anden rytter. Denne rytter kan dog ikke holde tempoet, så snart sidder Frank Nissen alene i front. Nu var gode råd dyre. Skulle Frank Nissen forsøge at køre alene eller vente på nogle konkurrenter. Men modsat i Haderslev, hvor Frank Nissen kørte alene i mål, kommer en gruppe på tre ryttere op til Frank Nissen. Med godt samarbejde hvor Frank Nissen og Søren Skov fra Nyborg tager hovedparten af arbejdet lykkedes det at holde feltet bagved. 10 km før mål, kom rytterne til en god skarp stigning der for enden drejer 90 grader ud på en stor hovede vej. Frank Nissen rykker i bunden af bakken og træder alle de watt Frank Nissen har lært igennem svinget. Efter dette var kun Søren Skov fra Nyborg på Frank Nissens baghjul. Derefter arbejdes der sammen indtil 500 meter før målstregen. Frank Nissen lå på daværende tidspunkt forrest og Søren Skov åbner spurten. Efter hård kamp kommer Frank Nissen op på siden af Søren Skov og til aller sidst får Frank Nissen kastet cyklen frem så han vinder med en halv hjullængde.
Lars Bo Marcussen får også præmie ved at sidde med hovedfeltet hjem i H40-klassen. Her udnytter Lars Bo Marcussen hans spurtevner og bliver nummer fire i hovedfeltet, hvilket rakte til en samlet 11 plads.
Simon Madsen i D-klassen kørte igen et godt disponeret løb og sad i hovedfeltet i opløbet. Desværre blev løbet ramt af kraftigt regnvejr på sidste omgang. Dette betød at vejene blev glatte, så D-klassen blev ramt af to store styrt på løbets sidste 1000 meter. Simon Madsen var heldig ikke at styrte, men blev til gengæld bremset af styrtene. Så Simon Madsen kørte over målstregen som nr. 25. En placering i dette område er ved at være standard efterhånden.
Tom Bøttger i B-klassen kom også med hovedfeltet hjem. Dette felt skulle så køre om en placering som nummer 7. Denne spurt blandede Tom Bøttger sig ikke vildt i, så han indtg en placering som nummer 25.
Inden årets sidste to løb er intet afgjort i kampen om årets rytter:
Frank Nissen 60 point
Lars Bo Marcussen 60 point
Morten Hugener Nielsen 44 point
Tom Bøttger 31 point
Mikkel Fenneberg 22 point
Mads Fenneberg 12 point
Karsten Andersen 12 point
Klaus Haaning 9 point
Hydro Løbet, Tønder den 25. september.
Mads Fenneberg gik ind til Hydroløbet i Tinglev med stor optimisme. Efter hans agressive kørsel i Haderslev mente han at formen var ok. En smule blæst på ruten skulle ikke betyde noget og brostenene i Møgeltønder mente Mads Fenneberg ruten lå lige til ham.
I begyndelsen af løbet forsøgte Mads Fenneberg at stikke fra feltet. Men det havde Mads Fenneberg ikke megen held med. Så i stedet lagde han sig i front af feltet og holdt en gennemsnitsfart på 33 km/t. Dette tempo var så hårdt at feltet blev sprængt i to. På den måde kom 6 ryttere samlet ind til opløbet. Da spurten blev sat ind, kunne Mads Fenneberg godt følge de andre,men kunne ikke komme forbi de to forreste, men han vandt en knap 3. plads som han vandt med en lille cykellængde. Så det var en forpustet Mads Fenneberg der kunne nyde podiet fra 3. position efter en lang spurt.
I H50-klassen var de to deltagere fra Sønderborg Cykle Klub meget aktive. Efter 15 kilometer kommer Klaus Haaning og Frank Nissen sammen i udbrud med tre andre, hvorefter de arbejder godt sammen. Anden gang de berygtede brosten i Møgeltønder skal passeres snupper Frank Nissen fronten og går et gear op inden han banker benene rundt. På den anden side af brostenene og Schakenborg Slot har Frank Nissen ikke så underligt et pænt lille hul til de resterende udbrydere. Men da der stadig er langt til målet og ingen bakker på ruten lader Frank Nissen sig falde tilbage til de andre udbrydere igen, mens Frank Nissen beslutter sig for at angribe på brostenene på sidste omgang. Men 15 kilometer før mål taber Frank Nissens forhjul luften og løbet var dermed ovre. Byrden var herefter lagt over på Klaus Haanings skuldre. Hans spurt gjorde så at han passerede målstregen som nummer fire.
I C-klassen viste Karsten Andersen spurtstyrke og besatte en 8. plads.
Lars Bo Marcussen fik spurtet sig ind på en 9. plads i hovedfeltet i H40-klassen. I den spurt blev han så nummer 6. I samme felt overraskede den tidligere A-rytter Ole Mikkelsen ved at blive nummer et udenfor præmierækken med en 16. plads.
Efter Tønder-løbet ser kampen om året rytter således ud:
Lars Bo Marcussen 69 point
Frank Nissen 60 point
Morten Hugener Nielsen 44 point
Tom Bøttger 31 point
Mikkel Fenneberg 22 point
Karsten Andersen 22 point
Klaus Haaning 19 point
Mads Fenneberg 16 point
Speditørløbet, Bov den 26. september.
Årets sidste løb skulle sædvanen tro afvikles i Bov. Denne gang på en ny rute med nyt opløb. Så for første gang i mange år, skulle rytterne ikke passere det til tider meget glatte transitområde i Bov. I bagklogskabet klare lys var det nok meget godt ruten var ændret for regnen stod ned i stride strømme fra morgenstunden. Denne dag skulle pokalen om ”Årets rytter” i Sønderborg Cykle Klub også afgøres. Inden starten var kampen minimeret til en kamp mellem Lars Bo Marcussen og Frank Nissen.
Frank Nissen var inden løbet 9 point efter Lars Bo Marcussen og skulle dermed have en 7. plads for at nå op på samme pointantal som Lars Bo Marcussen, forudsat Lars Bo Marcussen ikke fik point.
I H50-klassen var der masser af angreb på den flade rute de to første omgange a fire. Frank Nissen var med i mage af angrebne, men det lykkedes ikke at slippe væk. Så løbet endte i en massespurt, hvor Frank Nissen blev nummer 6 og Frank Nissen fik dermed 10 point til kampen om årets rytter.
Lars Bo Marcussen i H40 klassen var dermed nød til at få point i Bov-løbet. På et tidspunkt ude på de små veje vil Lars Bo Marcussen lige skære et sving for at komme frem i feltet. Midt i svinget ser han en smule grus og får den ubehagelige fornemmelse over at dette var ikke smart. Kort efter kommer der en hvislen fra dækket og kort efter bumper Lars Bo Marcussen rundt på en flad ring og drømmen om årets rytter forsvinder ud i regnvejret.
Ellers kom både Azeal Larsen og Jesper Schack med hovedfeltet hjem i H40-klassen.
Tom Bøttger fik beregnet spurten godt i hovedfeltet og nappede den sidste præmie.
I yngste drenge stillede Mads Fenneberg med fuld optimisme op. Selvom han ikke var så vild med vejret. Mads Fenneberg sad med feltet hjem til målstregen, hvor han dog ikke var hurtig nok i spurten. Det blev til en fjerdeplads, hvilket ikke var nok til en præmie. Til gengæld kunne Mads Fenneberg berette at Mikkel Fenneberg havde været en tur i asfalten og havde hudafskrabninger. Hvordan man så lige kan få så meget med, mens man selv kører cykelløb er lidt af en gåde.
Som sagt tog Mikkel Fenneberg en tur i asfalten og kan starte vinterpausen med at studere asfalteksem. Ikke meget bedre gik det Amalie Watt Sundstrup. En punktering på tredje af fire omgange satte en stopper for hendes løb. Ellers havde hun siddet godt med og endda kortvarigt været i udbrud.
Slutstillingen i kampen om årets rytter 2010 bliver:
1. Frank Nissen 70 point
2. Lars Bo Marcussen 69 point
3. Morten Hugener Nielsen 44 point
4. Tom Bøttger 34 point
5. Mikkel Fenneberg 22 point
6. Karsten Andersen 22 point
7. Klaus Haaning 19 point
8. Mads Fenneberg 16 point